Verksamhetsberättelse 2000 P89.

Danmark P 89 startade serien, eller serierna, för de spelade i tre stycken i år. Det var DIF-blå som startade den 29 april med match borta mot UIF. Det blev vinst med 3-7. Några dagar senare var det DIF-röd som hade hemmamatch mot Valsta Syrianska, men motståndarna kom aldrig till Trekanten. WO vinst med 3-0 till oss, DIF-röd roar sig med en träningsmatch mot sig själva. Matcherna 4,5 och 6 spelas samma dag, den 7 maj. Det blev 1 vinst och två förluster. Serierna rullade på med blandade resultat, grabbarna spelar ihop med olika formationer i varje match. Men vi försökte att spela vårt spel oavsett motståndare, det vinner vi nog på i det långa loppet. Under vårsäsongen gjorde vi 91 stycken mål och släppte in 54 stycken på 26 seriematcher. Största förlusten kom mot Stäppen hemma då vi fick 1-8 i baken. Den största segern kom mot Storvreta, (när vi till slut hittade till rätt plan) Segern skrevs till 0-14 efter drömspel av Danmark. Vi spelade även en 0-0 match mot SAIF.

P89 har också deltagit i ett antal cuper. Det började med den lika trevliga som framgångsrika Alundahallen Cup den 27 maj. Förutsättningarna var att om Danmark vann så skulle vi ta hem vandringspriset. Den som vill se den POKALEN Är välkommen ner till klubbhuset på Danelid.

Strax efter det firande så var det dags för vår egen och nya Danelidcupen den 2 juni.

Efter samling kl 08.20 så spelades fyra matcher mellan kl 09.00 och 17.00 på Trekanten med blandade resultat. Tre förluster och en vinst. Med de resultaten blev det inget finalspel för vår del, men alla kämpade väl i varje match.

Nästa cup blev UNT-cupen som i år spelades på Gränbyfälten. Det var mycket glada Danmarkskillar som kom till det blåsiga Gränbyfälten. Vi hade två lag i cupen, Danmark vit och röd. Danmark röd spelade första matchen mot Sirius och hade de vassaste  chanserna till ett avgörande, med ett stolpskott i sista minuten. De som inte fick hända hände, Sirius vinner matchen med matchens sista spark 2 (två) sekunder innan slutet. Ja, så kan fotboll vara. Men som alla vet ger inte Danmarks upp, så vi laddade om till nästa kamp som var UIF. Taggade till tänderna spelade grabbarna hem matchen och vann med 2-0. Det hjälpte nu inte eftersom Sirius vann sin match mot UIF och gick vidare.

Danmarks andra lag, Danmark vit spelade sin första match mot UIF och förlorade med 3-2. Nästa match var mot Lagga. Efter den segern med klara 8-1 var minerna lite gladare, men det hjälpte nu inte DIF-vit eftersom UIF slog Lagga och gick vidare. Nu var det hem till EM-soffan för att se om man som ledare hade något att lära sig. NEJ…………Tre stycken seriematcher var kvar att spela innan ett välförtjänt uppehåll. Resultaten blev en mix av allt. Dvs. en förlust, en oavgjort och en vinst.

Här är lite resultat från de olika serierna som vi medverkat i:

DIF-vit spelade i P 89 J. De har spelat 8 st. seriematcher och fått ihop 13 poäng. De har vunnit 4 matcher, spelat en oavgjord och förlorat tre. De gjorde 24 mål och släppte in 18 st.

DIF-röd spelade i P 89 I. DIF-röd har spelat 9 st. seriematcher, de fick ihop 15 poäng. DIF-röd vann 5 st. matcher, ingen oavgjord och förlorade fyra matcher. DIF-röd gjorde lika många mål som DIF-vit, dvs. 24 stycken men släppte in ett mål mindre (17).

DIF-blå spelade i P 89 H. De har spelat nio st. seriematcher på våren och fick ihop 22 poäng, fördelat på 7 vinster, en oavgjord och en förlust. Det DIF-gänget lyckades att göra hela 43 mål och bara släppa in 13 baklängesmål.

Serierna som stod i UNT 29 juni var något haltande men där ligger DIF-vit på en 4:e plats. DIF-röd ligger också på en 4:e plats. Sist men inte minst så ligger DIF-blå på en andra plats i sin serie.

Nu till det som har hänt under hösten. Hösten har inneburit tuffare träning för grabbarna i P 89. Vi startade höstsäsongen med en cup i Skutskär där vi vann får grupp, men fick respass direkt i kvartsfinalen. Huge från Gävle vann rättvist, men vi hade en trevlighelg tillsammans, alla tränare, lagledare, föräldrar, syskon och killarna i P 89.

Serien startade den 8/8 med en svår bortamatch mot Märstapojkarna som hade varit ofina nog och slagit oss på vår egen hemmaplan med 0-6, så grabbarna var nog lite spända inför den uppgiften. Efter en inte allt för bra 1:a halvlek, som vi också förlorade så gick Danmarkgrabbarna in och vände och vann matchen med 2-3. Detta tyder på bra moral i galen.

Match 2 och 3 den 13/8 vann vi mot Fyris med 2-6 och förlorade med 6-1 mot SAIF. Efter dessa blandade resultat var det dags för lite cupspel igen.

Ett gäng glada DIF spelare åkte till Sunnersta och ett lika glatt gång åkte till Vargcupen i Funbo. De i Sunnersta gick till B-slutspel och ”Funbo-gänget” kom på fjärde (4) plats.

Efter detta så rullar serierna på med lite blandade resultat. Man kan se en klar skillnad på spelet nu så här på höstsäsongen, och det beror på att vi har börjat att träna lite hårdare. Det är kul som tränare och lagledare att se att träning ger resultat.

Nu till lite fakta om säsongen:

Vi har spelat 52 matcher á 2 x 25 minuter. 52 x 50= 2600 minuter .
På dessa 52 matcher har vi spelat 4 st. oavgjorda med resultaten, Sirius – DIF-vit 1-1, DIF-blå – SAIF 0-0, DIF-vit – VP 2-2.
Sen har vi bara förlorat 15 st. matcher av 52. I dessa 15 förlustmatcher gör vi bara 15 mål och släpper in lite för många, dvs. 73 st.
Nu till det lite roligare, våra VINSTMATCHER. Av dessa 52 matcher så vann DIF P89 33 matcher varav 14 på hemmaplan. Målskörden i dessa matcher är imponerande 52 insläppta och 178 gjorda mål. Vilket ger oss en målskörd på 913 mål och 125 insläppta mål. I snitt per match så släppte DIF P 89 in 2,4 mål per match. Och gjorda mål blev 3,71 per match.

Vi slutar tvåa (2) i serie H på 45 poäng. Sunnersta vann på 49 poäng.
Vi kom också tvåa (2) serie I på 36 poäng. Serien vanns av Märsta på 42 poäng.
I serie J kom vi på en blygsam femte (5) plats på 21 poäng. Vann serien gjorde Stäppen på 42 poäng.

TACK FÖR DENNA SÄSONGEN

LEDARNA P 89