Verksamhetsberättelse säsongen 2000 P-87

Så har ytterligare en otroligt spännande utomhussäsong tagit slut.

Som kronan på verket har vi vunnit serien P-87 division 1A i mycket hög konkurrens och återigen visat vilket bra fotbollslag vi är och framförallt när inte allt riktigt har stämt i spelet har vi ändå bitit ihop och kämpat oss till poäng.

Våren var mycket bra, där vi med ett mycket bra försvarsspel endast släppte in 8 mål . Tyvärr släppte vi in målen i fel matcher så vi låg trea efter HAGBY och IRON, efter oss hade vi lag som SIRIUS , BÄLINGE och ENKÖPING för att nämna några.

När vi sedan startade upp höstsäsongen visade det sig nog att vi inte skött vår sommarträning tillräckligt bra och vi fick ett stort antal skador de första matcherna. Vi drog på oss en onödig förlust mot Bälinge och ett par oavgjorda matcher vilket gjorde att vi fick stor press på oss mot slutet.

Vi spelade bättre ju längre säsongen gick och när vi lyckades slå HAGBY på bortaplan kändes det som att det skulle vända, vilket det också gjorde.

Vi slog sedan också IRON av bara farten och när sedan fru Fortuna stod oss bi genom att HAGBY spelade oavgjort så hade vi allt i egna händer i den sista matchen mot Mariehamn.

Det blev en ganska tuff fight men grabbarna storspelade och vann välförkänt med 4-0. Dagen till ära fick vi spela på A-plan med hejande publik, musik och flaggor, en stor upplevelse för många av killarna. Tack till Pelle och Peter som fixade detta!

Vi har sällan sett ett gladare gäng med tränarna Staffan och Javier i spetsen och Cidern flödade i omklädningsrummet efter matchen.

  I juni åkte vi till Hudiksvall och var med i HUDIK CUP. Vi valde att bo på Grimsta gård ett fantastiskt ställe några kilometer utanför Hudik.
Vi började vårt gruppspel på fredagskvällen med att vinna med 4-0 mot ABK Håsta.
Lördagen fortsatte med 3 gruppspelsmatcher där vi vann två och spelade en oavgjord med mycket bra spel. Efter en riktig batalj fick vi 1-1 mot Sunds IF, ett Sundsvallslag som senare skulle visa sig bli våra finalmotståndare.
Vi var då vidare till kvartsfinal mot Stugsunds IF på söndagen och den matchen vann vi (3-0) och fick då spela semifinal mot Kubikenborgs IF. Vinst med 4-1.

Alla finalmatcher spelades på Hudiksvalls stora fotbollarena Glysisvallen inför fullsatta läktare.

Finalmatchen blev en riktig rysare där Sunds IF till slut stod som segrare.

Totalt sett hade vi gjort en mycket bra turnering men framförallt hade vi haft en jätterolig helg.

Till sist vill vi rekommendera andra Danmarkslag att besöka Hudik CUP eftersom den är mycket välorganiserad och trevlig.

  Säsongen avslutade vi sedan med att föräldrarna mötte grabbarna på B-plan. Vi upptäckta då hur lång tid 2x30 min är och grabbarna slog oss med 2-1 på ”kondis”. Efter matchen som vissa av oss hade sviter av i 3 veckor, åkte vi till Fyrishov och badade där vi också avslutade med middag och Sverige mot Turkiet i VM kvalet . Trots det oavgjorda resultatet i landskampen hade vi en kanondag och vi föräldrar laddar redan till nästa säsong för säsongens viktigaste match (föräldrar mot P-87).

  Tack grabbar för en väldigt spännande säsong!

Tränare: Staffan Larsson och Javier Jurio

Ledare: Per Arenhage, Lasse Fröjdlund, Pelle Fagerlund och Jojje Samuelsson

Lasse/Per

Tillbaka